- MADE BY MOONBEETLE -

Zandhoven.be

Website redesign / Content strategie

Een website redesign vertrekkend van een solide content strategie

De vorige website telde meer dan 400 pagina's. Er zat zeker wel structuur in maar reeds vanaf de homepage werd je als bezoeker een beetje overweldigd door de uitgebreide navigatie en tal van links. Een website redesign is een prima opportuniteit om de inhoud te herbekijken, een betere structuur te bedenken en complexiteit te reduceren. Saskia Videler bedacht een prima content strategie. De indeling rond drie thema's: Wonen & werken, Vrije tijd en Beleid & Bestuur, als startpunt, maakt het voor bezoekers zoveel eenvoudiger.

alt-text
www.zandhoven.be | Mobile responsive

Van navigeren naar zoeken

De vorige website van Gemeente Zandhoven was erg uitgebreid, tot makkelijk vier niveau's diep. De wijze waarop bezoekers informatie konden vinden was een kwestie van navigeren. Navigeren impliceert echter dat je vertrouwd bent met de structuur en in het geval van een gemeentelijke website kan die erg uitgebreid zijn. Er speelt immers zoveel in een gemeente. In de nieuwe website wilden we de bezoeker een handje helpen om sneller tot de gewenste informatie te geraken. Met een slimmere zoekbalk die doorheen pagina's, berichten en modules kan zoeken. Zoeken in plaats van navigeren. De navigatie naar onderliggende pagina's thema-specifiek of deelden we in en logische groepen.

Integratie van social media en online diensten

Een Instagram feed met de meest recente foto's op basis van je Instagram account of een bepaalde hashtag? Met moderatie, zodat je kan bepalen welke foto's wel/niet getoond worden? Perfect mogelijk. Voor Gemeente Zandhoven hebben we deze functionaliteit toegevoegd aan het CMS. Het resultaat zie je onderaan de homepage. Je wil bepaalde content tonen die uit een ander online systeem komt? De kans is groot dat er voor het CMS waarmee wij werken een manier bestaat om gebruik te maken van deze online dienst. Voor Zandhoven.be integreerden we bijvoorbeeld ISSUU (PDF's kunnen doorbladeren op je scherm) en Uit-Agenda (databank met activiteiten en evenementen voor een bepaalde regio).

- PRO TIP -

Verrijk je website met social media content en maak gebruik van bestaan de online diensten voor bepaalde functionaliteiten die een meerwaarde kunnen betekenen.

HET RESULTAAT

Een logische opbouw. De header neemt veel plaats in, maar dat is doelbewust gedaan, om nog meer aandacht te kunnen leggen op de zoekfunctionaliteit. De homepage beschouwen we als een 'vertrekpunt', de informatie die getoond wordt is niet toevallig. Het zijn de zaken waar bezoekers het meest naar op zoek zijn.

alt-text

- PRO TIP -

HET BELANG VAN CONTENT STRATEGIE

Hoewel het eigenlijk heel logisch is wordt het vaak over het hoofd gezien. Vertrekken van een strategie. Eerst denken, dan doen. Content strategie maakt helder wat eerst nog vaag is. Wat gaan we op de homepage zetten? Content strategie is prioriteiten stellen. Welke informatie tonen we eerst? Content strategie is ook kritisch durven zijn. Is dit echt belangrijk? Het is ook in de huid kruipen van je bezoeker en de doorsnede vinden van waar de bezoeker naar op zoek is met wat het bedrijf of de organisatie wil communiceren. Het levert voordelen op voor iedereen: klaarheid voor de eigenaar van de website, een betere briefing voor de designer en vooral... relevantie voor de bezoeker. Vaak helpt het om een 'buitenstaander' hiervoor te betrekken. Een frisse, onbevangen , soms ook kritische kijk. That's where we come in.

Kan je huidige website een redesign gebruiken?

Misschien is het dan nu het geschikte moment om de zaak eens grondig te herbekijken. Met een betere strategie, integratie van social media en mogelijk andere online diensten. Je huidige website blijft gewoon online terwijl we achter de schermen hard werken aan een nieuwere en betere versie.

 

Tijd voor een goed gesprek!