- MADE BY MOONBEETLE -

The BRICK

Meertalige website met blog

Het online luik van een branding opdracht: de website voor de knapste fitness van België

Een knap staaltje branding. De art direction voor The Brick werd gedaan door De Vloer. Ik heb het privilege gehad dit écht creatief reclamebureau te Antwerpen gedurende anderhalf jaar te mogen volgen. Van het een komt soms het ander, zoals samenwerken, op dit project. De rol van Moonbeetle bestond erin om enerzijds te adviseren wat mogelijk was op gebied van web, waar de mogelijkheden en beperkingen liggen van een CMS (content management systeem), hoe je meertaligheid best aanpakt en waarom het een goed idee is om een blog te voorzien. Moonbeetle maakte de wireframe, direct in HTML en later de technische uitvoering van de website met blog, voor de knapste fitness ooit.

alt-text
www.thebrick.be | Mobile responsive

De juiste sfeer

Je hebt een fitnesszaak en je hebt The Brick, een concept gym in een ooit industrieel gebouw. The Brick moet zowat de fijnste concept gym zijn waar je kan werken aan je lichaam. De hele sfeer die de zaak uitstraalt, het oog voor detail, de goedgekozen kleuren en belichting... Je waant je bijna in een wellness, maar vergis je niet, high-tech trainingtoestellen en personal coaches staan klaar voor wie serieus wil sporten. Terwijl jij het tempo erin houdt, houdt de loopband of crosstrainer jouw 'move points' bij. Workout completed? Dan mag je douchen met de fijne producten van Aesol en neem gerust een stuk fruit mee als je doorgaat.

"De website moet meteen de juiste sfeer uitstralen. Het aanbod aan groepslessen willen we ook op de site weergeven, met een doorklik naar ons bestaand online reservatiesysteem. Een blog lijkt ons inderdaad wel een goed idee. Dat mag zeker voorzien worden."

Tip: Omdat er best wel heel wat klanten engelstalig zijn werd de website vanaf het begin meertalig opgezet. Dat werkt trouwens kostenbesparend want achteraf een taal bijvoegen is veel minder vanzelfsprekend.

alt-text
www.thebrick.be | Ooit een pakhuis, nu een plek waar je mentaal én fysiek kan groeien.

HET RESULTAAT

Een cleane, strakke layout. To the point en efficiënt. Goede copy, uitstekende foto's. Geen schreeuwerige promoties. Hier worden bezoekers beloond met enkel relevante informatie. Het overzicht aan trainingen en lessen is AJAX driven en via de fotogalerij krijg je al een goede eerste indruk van de zaak. Speaking English? Geen probleem, de taalswitch bovenaan is all you need.

alt-text

HET BELANG VAN EEN BLOG

Tip: Hoewel je zowat alle relevante info kwijt kan op een one-pager blijft een blog nog steeds interessant. Een blog is namelijk een handige manier om een website uit te breiden met meer diepgang dan wat je op een pagina kwijt kan. De belangrijkste reden is echter SEO (search engine optimalisatie). Elke pagina, dus ook een blogartikel, kan een landingspagina zijn. Hoe specifieker de inhoud, hoe beter.

Geïnteresseerd in een website met blog?

We hebben het perfecte CMS (content management systeem) hiervoor!

 

Tijd voor een goed gesprek!